براساس گزارش های منتشره از ایمیدرو، در حالی که تناژ صادرات در فروردین ۱۴۰۱ با کاهش ۱۴درصدی همراه شد، بیشترین ارزش صادرات به زنجیره فولاد اختصاص داشت؛ به طوری که صادرات این بخش از ۵۰۶ میلیون دلار عبور کرد.
پس از آن، زنجیره مس با ارزش صادرات ۱۱۰ میلیون دلاری در جایگاه دوم قرار گرفت.
رتبه بعدی صادرات به زنجیره آلومینیوم اختصاص یافت به طوری که ارزش صادرات این حوزه به بیش از ۴۱ میلیون دلار رسید.
از سوی دیگر، ارزش واردات بخش معدن و صنایع معدنی در فروردینماه به ۲۴۷ میلیون رسید. این رقم یک درصد بیشتر از واردات مدت مشابه سال گذشته است در حالی که تناژ واردات نیز با کاهش ۲ درصدی مواجه شد.
در این مدت زنجیره فولاد با بیش از ۶۳ میلیون دلار بیشترین سهم از واردات را در اختیار گرفت.
پس از آن زغالسنگ و کک با ۴۴ میلیون دلار، پودر آلومینا با ۳۸ میلیون دلار و انواع فرو با ۳۴ میلیون دلار در جایگاه بعدی واردات ایستادند.
هرچند بیشترین ارزش صادرات به زنجیره فولاد اختصاص داشت، اما در 20 فروردین ماه با ابلاغ مصوبه ستاد تنظیم بازار کشور، خبر از وضع عوارض صادراتی برای محصولات معدنی و صنایع معدنی را داد. مصوبه ای که با واکنش شدید فعالان فولادی همراه بود و سوددهی این شرکت ها را تحت تاثیر قرار می داد. این در حالی بود که در چنین زمانی قیمت های جهانی به دلیل تنش میان روسیه و اکراین افزایش یافته بود و فرصت طلایی برای صادرات بخش معدن و صنایع معدنی ایجاد شده بود.
البته پیگیری های فعالان فولادی به ویژه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در کنار حمایت های مجلس شورای اسلامی باعث شد تا وزارت صمت چندی پیش از اجرای این تصمیم عقب نشینی کند.