انجمن جهانی فولاد گزارش داد تولید فولاد خام جهان در ماه مارس در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته ۵٫۸ درصد کاهش یافته است. تولید جهانی در ماه مارس به ۱۶۱ میلیون تن رسید.
مجموع تولید جهانی ۴۵۶٫۶ میلیون تنی در سهماهه اول ۶٫۸ درصد نسبت به سال ۲۰۲۱ کاهش داشته است.
کاهش ۶٫۴ درصدی در چین نیروی محرکه کاهش کلی تولید فولاد جهان در ماه مارس بود. تولید ۲۴۳٫۴ میلیون تنی چین در سه ماه اول نسبت به سال قبل ۱۰٫۵ درصد کاهش داشته است.
ایالات متحده در ماه مارس ۷ میلیون تن فولاد تولید کرد که نسبت به سال قبل ۱٫۷ درصد کاهش داشت. در سه ماه اول ۲۰۲۲، تولید ۲۰٫۳ میلیون تنی ایالات متحده ۰٫۴ درصد کاهش داشت. به طور کلی، تولید ۹٫۷ میلیون تنی آمریکای شمالی در ماه مارس ۲٫۸ درصد کاهش داشت و تولید سهماهه اول ۲۸٫۱ میلیون تنی ۰٫۹ درصد کاهش داشت.
تنها کشوری که شاهد رشد تولید در ماه مارس در میان هشت فولادساز برتر جهان بود، هند بود. این کشور در ماه مارس ۱۰٫۹ میلیون تن تولید کرد که ۴٫۴ درصد افزایش داشت. برزیل هم تولید خود را با ۵٫۴ درصد افزایش در ماه مارس به ۳ میلیون تن رساند.
سهماهه اول سال ۲۰۲۲ زمان سختی برای تولید جهانی فولاد خام بود. بر اساس آخرین ارقام انجمن جهانی فولاد، مجموع تولید به ۴۵۶٫۶ میلیون تن رسید که کاهشی ۶٫۸ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال ۲۰۲۱ دارد.
دو عامل مهم در این کاهش، احیای مجدد موارد کووید ۱۹ در چین بزرگترین تولیدکننده فولاد جهان از نظر حجم و درگیری بین روسیه و اوکراین، که دو صادرکننده بزرگ فولاد به اروپا هستند، بود.
از ابتدای ماه مارس، چین با موج جدیدی از موارد کووید روبرو شده است. تانگشان بزرگترین شهر تولیدکننده فولاد در چین در نیمه دوم ماه وارد قرنطینه شدید شد که هم عرضه و هم تقاضا را با مشکل مواجه کرد. اقدامات کنترلی از آن زمان به بسیاری از شهرهای دیگر گسترش یافته است. محدودیت رفت و آمد در چندین استان گزارش شده است.
تولید فولاد اوکراین از زمان آغاز تهاجم نیروهای روسی کاهش یافته است. این سقوط دلیلی است که تولید فولاد در کشورهای شوروی سابق در ماه مارس تقریباً ۲۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت. برعکس، فولادسازی روسیه با تولید حدود ۶٫۶ میلیون تن تقریباً بیتأثیر باقی ماند.
تولید در اتحادیه اروپا نیز آسیبدیده است. تولید فولاد خام اروپا در ماه مارس به ۱۲٫۸ میلیون تن رسید که در مقایسه با ماه مشابه یک سال قبل ۸٫۵ درصد کاهش داشته است. انجمنهای فولاد در آلمان و ایتالیا که اعضای آن بیش از ۴۰ درصد از تولید فولاد اتحادیه اروپا را تشکیل میدهند، به طور خاص اثرات جنگ در اوکراین و افزایش هزینههای انرژی را به عنوان دلایل کاهش ذکر کردند. تولید در سایر کشورهای اروپایی، خارج از اتحادیه اروپا، به ۴٫۲ میلیون تن کاهش یافت که نسبت به سال قبل ۳٫۵ درصد کاهش داشت.
اما رشد فولادسازی هند همچنان پابرجاست. این کشور در ماه مارس ۱۰٫۹ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که بالاترین میزان تولید ماهانه آن است. انتظار میرود که رشد در بلندمدت ادامه یابد، زیرا این کشور به سمت هدف بلندپروازانه توسعه ظرفیت سالانه ۳۰۰ میلیون تنی قبل از پایان دهه تلاش میکند.
مشکلات زنجیره تأمین در صنایع پاییندستی همچنان باعث ایجاد مشکلات برای فولادسازان ژاپنی میشود. کاهش تولید خودرو، در میان کمبود نیمههادی و سایر قطعات، تقاضا را کاهش داده است. این صنعت با کاهش تولید به ۲۳ میلیون تن در سهماهه اول ۲۰۲۲ واکنش نشان داده است. وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن پیشبینی کرده است که این اثر در دوره آوریل تا ژوئن منعکس خواهد شد و منجر به این میشود که ابتدا فعالیت نیمه ذوب با ۳٫۴ درصد کاهش نسبت به سال قبل به ۴۶٫۴ میلیون تن خواهد رسید.
تولید سهماهه اول فولاد در ایالات متحده در مقایسه با رقم معادل سال ۲۰۲۱ تقریباً بدون تغییر باقی ماند و ۲۰٫۳ میلیون تن بود. دادههای اولیه اداره آمار آمریکا نشان میدهد که در این مدت ۸٫۵ میلیون تن فولاد به کشور وارد است که سه کشور کانادا، مکزیک و برزیل نیمی از این حجم را تشکیل میدهند. دولت بایدن امیدوار است از تولید داخلی فولاد با گنجاندن دستور «خرید آمریکایی» برای پروژههای زیرساختی که بودجه فدرال دریافت میکنند، حمایت کند.